Битва за Бахмут триває: останні новини з передової від ISW

Окупанти продовжували наземні атаки в Бахмуті Донецької області та околицях міста.

Водночас за останні два дні росіяни не досягли жодних територіальних успіхів. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Там зазначили, що Збройні сили України відбили російські атаки на північний захід від Бахмута.Також ЗСУ продовжують бої, щоб відкинути “вагнерівців” від дороги Хромове-Часів Яр.

Водночас російські регулярні війська вели позиційні бої з українськими військами на північний захід від Бахмута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найзапекліші бої ідуть за Бахмут і Мар’їнку: головне зі зведення ЗСУ

Експерти ISW згадали слова ватажка “вагнерівців” Євгена Пригожина. Він заявив, що завдання його найманців полягає в тому, щоб вимотати українські сили перед очікуваним контрнаступом. Падіння Бахмута, на думку Пригожина, не змінить оперативної ситуації РФ у Донецькій області.

Також аналітики оцінили ситуацію у Вугледарі на Донеччині. За їхніми даними, кілька днів тому окупанти нанесли серію великих авіаударів по місту.

Експерти зауважили, що днями з’явилася інформація нібито російські війська прорвали оборону ЗСУ в районі Великої Новосілки і 23 квітня атакували Вугледар.

“Російським силам не вистачає бойової потужності, необхідної для якого-небудь значущого наступу на Вугледарському напрямку, особливо поки йде битва за Бахмут”, вважають аналітики.

Україна не може відмовитися від утримання Бахмута на Донеччині. Якщо місто захоплять, це може відкрити Росії плацдарм для наступу на Краматорськ і Слов’янськ, сказав президент Володимир Зеленський.

Бахмутський напрямок залишається епіцентром бойових дій. Ворог збільшує активність важкої артилерії та кількість авіаційних ударів. Бої за Бахмут тривають. Ситуація контрольована, повідомляв командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

Захопити Бахмут окупанти намагаються вже декілька місяців. Бої за це місто розпочалися в серпні торік. Упродовж двох останніх місяців росіяни намагаються Бахмут оточити. За час запеклих боїв ворог перетворив Бахмут фактично на руїни. Обстрілює його ракетами, авіацією та артилерією.