Росія вивела ракетоносії в Чорне море: повідомляють про загрозу ударів “Калібрами”

Російські загарбники вивели на бойове чергування у Чорне море своїх 12 кораблів.

Три з них ‒ ракетоносії із загальним можливим залпом 20 “Калібрів”. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

За його словами, через штормове попередження у морі ситуація може швидко змінитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова небезпека: Ігнат розповів, чим РФ почала обстрілювати Запоріжжя

“Однак це повністю не виключає ймовірність ворожих ракетних ударів”, ‒ зазначив Братчук.

Він також наголосив, що через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека.

“Є висока вірогідність зриву морських мін з якорів та прибиття до берега, а також їх дрейфування вздовж узбережжя. Звертаю увагу одеситів та гостей регіону, що небезпека знаходження в пляжній зоні є надто високою. І цілком імовірним є неконтрольований підрив мін, особливо в штормову погоду”, ‒ пише Братчук.

Минулої доби російські загарбники завдали двох ракетних та 30 авіаційних ударів по Україні. Ворог здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Про це вранці 2 квітня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Російські загарбники в Україні змінили тактику ударів через зменшення запасів ракет. Окупанти вже не можуть завдавати масованих атак у такій кількості, як раніше, тому часто використовують керовані авіаційні бомби, заявила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.