Окупанти вивозять ліс-кругляк із Мелітополя – Генштаб

Російські окупанти продовжують чинити мародерство на захопленій території України.

Зокрема, в Мелітополі Запорізької області вивозять незаконно вирубаний ліс-кругляк у південному напрямку, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 2 квітня.

В населеному пункті Козачі Лагері Херсонської області противник активно проводить перевірки мобільних телефонів місцевих жителів та несанкціоновано обшукує помешкання громадян України. Вдається до цього після “успішного вогневого ураження об’єкта окупаційних військ”, кажуть в Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колаборанти готуються тікати з Мелітополя Федоров

Також росіяни продовжують примусову паспортизацію населення загарбаної території Херсонської області.

“Зокрема, в населених пунктах Генічеськ та Стрілкове на блокпостах російські окупанти обмежують пересування громадян України, які не отримали паспорти громадян російської федерації. Під час обшуків повідомляють, що громадяни України, які не отримали російські паспорти, після четвертого перетину блокпоста отримають заборону на в’їзд та виїзд”, додали в Генштабі.

За даними командування, окупаційна “влада” привласнює нерухомість громадян України. Для цього активно підробляє документи на право власності на житлові приміщення та бази відпочинку, шляхом фальсифікації договорів купівлі-продажу та дарування.

Доповнюється…