Стало відомо, скільки Україна витрачає на війну щомісяця

На військову кампанію Україна витрачає 130 млрд грн на місяць, а доходи держави становлять усього 80 млрд грн.

Тож зараз необхідно створити умови для фінансування військового бюджету. Про це повідомляє Європейська бізнес асоціація за результатами зустрічі з очільником Мінфіну України Сергієм Марченком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль зустрівся з іноземними послами: про що говорили

“Ключова задача створити умови для фінансування військового бюджету (адже наразі держбюджет отримує 80 млрд грн доходів, а на військову кампанію витрачається 130 млрд грн в місяць). У ВРУ вже підтримано зміни до державного бюджету, якими збільшено видатки на військові потреби”, йдеться в заяві ЄБА.

Водночас Марченко нагадав, що Світовий банк публікував свіже дослідження про завдані українській економіці збитки та втрати. Так, на сьогодні Україна потребує для відновлення та реконструкції до $411 млрд.

В ЄБА назвали ключові напрямки відновлення. Йдеться про енергетичну інфраструктуру, розмінування, питання втраченого чи пошкодженого житла, питання соціальної інфраструктури (школи, лікарні тощо), створення умов для розвитку бізнесу (кредитні та грантові програми, страхування військових ризиків тощо).

Критична інфраструктура, житло та важливі соціальні й транспортні об’єкти стануть пріорітетними напрямками під час відбудови України.

Для цього буде потрібна фінансова та матеріально-технічна підтримка міжнародних партнерів, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. Усього потрібно $411 млрд.