Розпочалося голосування за членів Нацжурі на Євробачення: список кандидатів

У застосунку “Дія” можна обрати членів Національного журі на Євробачення-2023.

Усього десять кандидатів. Про це “Дія” повідомила у Facebook.

“Кожен українець може обрати кандидата на суддівське крісло в національному журі”, повідомили.

Кожен українець віком від 14 років зможе віддати тільки один голос.

Щоб проголосувати, потрібно відкрити застосунок “Дія” у розділі “Послуги” і натиснути на “Опитування”.

Далі потрібно обрати одного кандидата з-поміж запропонованих:

Roxolana співачка та авторка пісень. Фіналістка Нацвідбору на Євробачення-2022. Дебютувала з альбомом “Ukraine Is” на слова українських поетів. Випустила мініальбом “Настрій: спішити жити”.

Олена Гребенюк оперна співачка з ліричним сопрано. Співає на 14 мовах. Володарка нагород і призів всеукраїнських та міжнародних фестивалів та конкурсів. Тренерка у шоу “Фабрика зірок”, “Шоу № 1”, у журі “Шоуmastгоуон”.

Михайло Клименко засновник гурту “ADAM”, вокаліст, композитор і саундпродюсер. Автор хітів та музики до кіно. Неодноразовий учасник Нацвідборів на Євробачення.

Амадор Лопес українсько-венесуельський співак, хореограф, шоумен, теле- і радіоведучий. Понад 20 років живе в Україні й займається творчим розвитком України.

Тоня Матвієнко заслужена артистка України. Посіла друге місце у проєкті “Голос країни” (2011). Має автентичний тембр голосу. Гастролювала у десятках країн світу. Випустила два альбоми, понад 30 синглів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український мультфільм випередив блокбастери у прокаті

Олександр Фоззі Сидоренко співак, учасник гурту ТНМК, один з основоположників українського хіп-хопу. Автор текстів сотень пісень, десятка книжок (письменник-романіст), колумніст-оглядач.

Олег Собчук фронтмен і засновник гурту “СКАЙ”. Член спілки авторів України. 22 роки на сцені. Гурт випустив сім альбомів. Лауреат премії “YUNA”.

Світлана Тарабарова співачка, композиторка й авторка пісень, музична продюсерка, акторка. Володарка національних музичних премій “Золота Жар-птиця” і “Пісня року”.

Євген Хмара композитор, віртуозний піаніст, творець інструментальних шоу. Соціальний та благодійний діяч.

Олена Шоптенко хореографка-постановниця, чемпіонка світу зі спортивних бальних танців, переможниця та головна хореографка шоу “Танці з зірками”.

П’ять кандидатів з найбільшою кількістю голосів увійдуть до складу журі.

Національне журі голосуватиме у другому півфіналі і фіналі Євробачення-2023, що пройде у Ліверпулі.

Доповнюється.