Все, що ви хотіли знати про ЕКЗ в Україні

Екстракорпоральне запліднення (ЕКЗ) вважається найбільш ефективним способом подолання жіночого чи чоловічого безпліддя. До нього вдаються ті, хто вже понад рік живе статевим життям без використання контрацепції. Якщо ви хочете дізнатися більше та шукаєте надійну клініку ЕКЗ в Києві, рекомендуємо вивчити умови співпраці LITA, медичного закладу, що довело свою експертність в репродуктології.

Що таке процедура ЕКЗ?

ЕКЗ зачаття або штучне запліднення є високоефективним способом лікування безпліддя у жінок та чоловіків. Процедура здійснюється поза жіночим організмом, належить до категорії допоміжних репродуктивних технологій.
Дуже багато молодих пар часто чують про діагноз безпліддя від лікаря. І лише мала їхня частина не зупиняється, шукає нові шляхи та вирішення проблеми.

Історія розвитку ЕКЗ в Україні

До того, як вперше була народжена “людина з пробірки”, було безліч спроб та експериментів. Вони проводилися поза нашої країни. Але вчені України також намагалися зробити цей прорив.
Прародителем репродуктивної медицини на території нашої країни вважається вчений із Харкова Валентин Іванович Грищенко. Саме він уперше в Україні організував лабораторію для репродукції людини. Було це 1983 року. І на початку 1990 року вперше під його керівництвом було проведено успішне ЕКЗ-запліднення. В результаті народилася здорова дівчинка Катерина.
Потім справу великого вченого продовжили його онуки. З цього моменту жителі країни активно вдаються до послуг ЕКЗ-зачаття.

Особливості програми ЕКЗ

Наразі на території України реалізується багато видів програм ЕКЗ. Усі вони мають свої особливості, але їх етапи виконання ідентичні:
1. Отримання яйцеклітин. Це здійснюється за допомогою контрольованої стимуляції яєчників. У цьому використовуються гонадотропні препарати.
2. Запліднення. Передбачається запліднення яйцеклітин сперматозоїдами. Процедура здійснюється виключно у лабораторних умовах. Висококваліфікований ембріолог стежить за процесом.
3. Культивування. Іншими словами, це вирощування ембріона в інкубаторі. Це здійснюється до стадії бластоцисти.
4. Перенесення ембріона до матки.
5. Аналіз на гормон ХГЛ для визначення, чи настала вагітність.
6. Контрольна УЗД вагітності

Якщо вас цікавить настання вагітності за допомогою програми ЕКЗ в Україні, інформацію можна переглянути тут. Фахівці клініки допоможуть вам вирішити вашу проблему відповідно до індивідуальних особливостей пари. Записатися на консультацію можна за телефоном, що вказано на сайті.

“Ліцензія на провадження господарської діяльності з медичної практики. Наказ МОЗ від 29.11.2019 No 2362. Реєстраційне досьє від 07.11.2019 No 0711/17-М.”