Трьох колаборантів спіймала СБУ

Трьох колаборантів виявили під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської та Херсонської областей.

Однією з фігуранток виявилась колишня посадовиця ліцензійно-дозвільного відділу Куп’янської міської ради, передає Служба безпеки України.

“Після тимчасового захоплення міста вона підтримала російських загарбників і добровільно вступила до лав окупаційної адміністрації. З “перепризначенням на посаді” колаборантка розпочала виконувати вказівки Кремля щодо перелаштування роботи місцевого українського бізнесу на користь РФ”, йдеться у повідомленні.

Зловмисниця спробувала сховатися у матері в Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організатори псевдореферендуму на півдні отримали тюремні строки

Іншою колаборанткою є 65-річна мешканка Вовчанська Харківської області. Вона добровільно погодилась очолити окупаційний “відділ пенсійного фонду”. Передала окупаційній владі персональні дані місцевих мешканців, які перебували у скрутному матеріальному становищі, щоб виконати російський план щодо паспортизації.

У Херсоні викрили місцевого жителя, колишнього інструктора автошколи. Він вступив до лав окупаційного “головного управління МВС Херсонської області”. Чоловіка призначили “спеціалістом відділу реєстрації транспортних засобів”.

“Після звільнення Херсона зловмисник, намагаючись уникнути покарання, змінив три адреси проживання. Але співробітники СБУ встановили його місце перебування і затримали в одному із селищ поблизу обласного центру”, розповіли в СБУ.

Служба безпеки продовжує викривати зрадників і колаборантів на тимчасово окупованих територіях України. В результаті слідчо-оперативних дій встановлені особи ще восьми організаторів незаконних “референдумів” в тимчасово захоплених районах Херсонської та Миколаївської областей.

Також СБУ знешкодила російську агентуру, очолювану чиновником з Миколаєва. Він передавав росіянам важливі дані про ЗСУ.