Окупанти засіли в обороні: останні новини від ЗСУ з півдня

На південному напрямку кількість ворожих обстрілів зменшилась.

Російські окупаційні війська засіли в обороні, заявила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк у коментарі “24 каналу”.

“Це наша методична робота по зачищенню смуги, яку ми проводимо вже протягом довгого часу, дає свої результати. Зокрема і те, що ми знищили певну частину логістики ворожого угрупування. Тримаємо під суттєвим вогневим контролем транспортні шляхи, якими б вони могли гіпотетично оновлювати цю логістику, але зараз не можуть”, наголосила Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти змінили тактику ударів по Херсонській області Гуменюк

За її словами, група окупантів 28 березня намагалася розвідати обстановку на півдні.

“Ця робота виявилася невдалою човен разом з усім екіпажем пішов на дно”, – додала речниця.

23 березня український Генштаб повідомив, що всі підрозділи російської армії вийшли з Нової Каховки, розташованої на лівому березі Дніпра. Пізніше в Генштабі заявили, що інформація про вихід окупантів із Нової Каховки виявилася некоректною.

Сили оборони півдня намагаються зачистити від ворога 30-кілометрову зону на лівобережжі Дніпра. Роблять це в рамках контрбатарейної боротьби, повідомили в ОК “Південь” 23 березня.

У захоплених районах Херсонщини триває масштабне мародерство. Російські окупанти вивозять награбоване вагонами до Криму, повідомили в Херсонській облраді.