На кордоні Польщі з РФ з’являться давачі руху

У Польщі удосконалюють систему охорони спільного кордону з Калінінградською областю Росії.

Електронна система захисту забезпечить охорону 199 км рубежу. Про це заявила речниця прикордонної служби Польщі Анна Міхальська, пише “Польське радіо”.

У штабі Вармінсько-Мазурського відділу прикордонної служби в Кентшині вже розпочали роботу над центром спостереження. Він прийматиме сигнали електронного загородження на кордоні з Росією. Посилені заходи безпеки включатимуть камери та давачі фіксації руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі зловили російських і білоруських агентів

У прикордонній службі зазначили, що будівельні роботи на кордоні мають розпочатися у першій половині квітня. Тим часом матеріали для цього почнуть завозити уже за кілька днів.

Радіус дії посиленої охорони охоплюватиме весь сухопутний кордон Польщі з Росією це близько 199 км, за винятком ділянки Віслинської коси. На території коси кордон уже кілька років охороняється електронними засобами.

Польща вже збудувала 107 км загорожі на кордоні з Калінінградською областю Росії. Це більш ніж половина протяжності наземного відрізка кордону Польщі з РФ, який становить 198 км.

Загородження на польсько-російському кордоні армія будувала з початку листопада 2022 року на замовлення прикордонної служби. Огорожа має 2,5 м заввишки і 3 м завширшки і складається з трьох рядів колючого дроту, натягнутого на металеві стовпи, вбиті в землю. Перед дротяним огородженням встановлено сітку для захисту диких твари