В Україну несеться потужний циклон із фронтами: оновлений прогноз

25 березня в західних областях України пройдуть дощі. Опади можуть торкнутися Житомирщини, Чернігівщини та Київщини. Температура повітря вдень становитиме +14…19°С.

На решті території буде суха погода, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. У західних областях та в прибережних морських районах місцями буде +10…12°С.

“Оскільки скрізь в Україні тепла погода, а з порушників синоптичного комфорту лише дощ у західних областях, то все ж знову нагадаю про різку зміну погоди на наступному тижні! 28-29 березня у більшості областей країни очікується суттєве похолодання. Похолоднішає відчутно вже 27 березня на заході, а на сході 28 березня ще тримається тепліша погода”, йдеться у повідомленні.

Температура повітря впродовж 28-29 березня у більшості областей знизиться до +2…5°С, а вночі до “мінусів”. В Україну означеними днями планує прибути південний активний циклон з районів Середземномор’я із атмосферними фронтами. А циклон, це опади та сильний вітер. Випадатимуть опади вже на охолодженій поверхні та охолодженому повітрі, яке заздалегідь прийде в Україну із півночі та північного заходу. Тому дощі переходитимуть у мокрий сніг та сніг, ще й подекуди з налипанням мокрого снігу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптикиня здивувала прогнозом до кінця місяця

“Зрозуміло, що ще треба почекати із літньою гумою, травневим гардеробом, вважати на городи, клумби, почекати переносити квіти на балкони, подбати про підтримуючі засоби для здоров’я. Щось мати від артеріального тиску, головних та суглобних проблем”, написала Діденко.

У Києві в суботу є ймовірність невеликого дощу, але вже аж ввечері. Протягом дня 25 березня буде переважно сухо та тепло, до +17°С. Різка зміна погоди очікується у столиці також 28 березня, із вівторка. Прийде суттєве похолодання та мокрий сніг.

В Україні пануватиме рання та тепла весна. Подекуди очікуються навіть аномальні температури, розказала кліматологиня Віра Балабух. Водночас можливі заходи арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу, особливо у першій половині весни. Вони зумовлять нестійку погоду.