Іранські бойовики обстріляли ракетами американські бази – США відповіли

Проіранські бойовики здійснили на північному сході Сирії ракетний обстріл американської військової бази.

У відповідь Сполучені Штати Америки завдали авіаудару. Протягом останніх 24 год. зафіксовано дві атаки, заявив речник Пентагону Патрік Райдер на брифінгу, передає Gazeta.ua.

“Під час останньої атаки, яка відбулася вранці 24 березня, було випущено щонайменше 10 ракет”, сказав він.

У міністерстві оборони США вважають, що напад здійснили групи, лояльні до іранського Корпусу вартових ісламської революції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіація США вдарила по бойовиках у Сирії

“Унаслідок обстрілу ніхто не постраждав, жодної шкоди техніці чи спорудам завдано не було”, додав Райдер.

Одна з ракет не долетіла до бази приблизно на три милі, але влучила у житловий будинок, завдавши значних пошкоджень. Снаряд також завдав незначних поранень двом жінкам і двом дітям. У відповідь США вдарили по бойовиках з повітря. Американці били бойовими літаками, вертольотами AH-64 Apache та артилерією.

“Ми продовжуємо оцінювати результати наших атак. Перші ознаки свідчать про те, що об’єкти знищені”, відзвітував представник Пентагону.

19 лютого у Сирії пролунали вибухи. Гучно було, зокрема, у столиці країни Дамаску та в передмісті. Ракети зачепили й цивільну інфраструктуру. Проіранські збройні шиїтські формування взяли на себе відповідальність за атаку. Вони воюють на боці сирійської армії.

Військові Сполучених Штатів Америки заявили про знищення лідерів бойовиків ІДІЛ у Сирії. Унаслідок вертолітного рейду, здійсненого 17 лютого, було ліквідовано високопоставленого лідера терористичного угруповання “Ісламська держава” Хамза аль-Хомсі.