Як часто потрібно перезавантажувати смартфон і на що це впливає

З часом кожен користувач смартфона стикається з тим, що його пристрій починає працювати не зовсім коректно. Зокрема, телефон починає гальмувати, зависати, швидкість його роботи знижується, а відгук операційної системи стає повільнішим.

Це може трапитися як і з бюджетним смартфоном, так і з дорогим “флагманом”. Зазвичай, прибрати такі негаразди допомагає звичайне перезавантаження пристрою. Gazeta.ua розповість, що відбувається при перезавантаженні телефону і як часто це потрібно робити, щоб гаджет працював без “зависань”.

Що відбувається при перезавантаженні телефону

Коли ви перезавантажуєте свій телефон, він змушує все, що працює у фоновому режимі, запускатися заново. Цей процес також виконує деякі інші важливі речі.

Серед них очищення та перерозподіл VRAM, яку використовує ваш графічний процесор, стирання псевдо-файлової системи, яка використовується для відстеження працюючого обладнання, та перезавантаження бездротових радіомодулів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко звільнити місце у смартфоні, нічого при цьому не видаляючи: поради

Коли ви вимикаєте живлення, все, що не потрібно для повторного завантаження телефону, вимикається та вбивається. Перезавантаження телефону очистить оперативну пам’ять від того, що її захламляло, і виправить роботу програм без будь-яких неприємних наслідків для системи.

Якщо ви точно визначили, яка програма працює на вашому телефоні не так, як треба, ви можете зайти в його налаштування та примусово зупинити її. Але натомість можна просто витратити 30-40 секунд на перезавантаження смартфона.

Як часто потрібно перезавантажувати смартфон

Частота перезавантаження залежить від багатьох факторів, таких як модель і виробник пристрою, активність використання та індивідуальні проблеми, з якими зіткнувся користувач.

Однак, в цілому, в якості профілактики рекомендується перезавантажувати смартфон хоча б один раз в тиждень. Чи перезавантажувати смартфон або виключати і включати його, особливої різниці немає, оскільки обидві дії досить схожі за своїм алгоритмом дії.

Через кілька місяців використання смартфони на операційній системі Android можуть пригальмовувати та працювати повільніше.

Зокрема, пам’ять смартфона поступово починає “забиватися”, операційна система застаріває, а нові програми займають дуже багато місця. Особливо це стосується старих чи бюджетних смартфонів.

На щастя, існує безліч способів того, як покращити роботу смартфона на ОС Android, щоб позбутися гальмування та зависань. Gazeta.ua розповість про найголовніші та найефективніші.