Кордон НАТО з Росією збільшиться більш ніж удвічі

Довжина кордону НАТО з Росією збільшиться більш ніж удвічі.

Це станеться після того, як до Альянсу приєднається Фінляндія, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ під час брифінгу з міністрами оборони Фінляндії та Швеції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза розширення війни: до кордонів з РФ можуть стягнути сотні тисяч військових НАТО

“Путін вторгся в Україну з проголошеною метою мати менше НАТО в Європі. У нього виходить рівно навпаки. У Європі буде більше НАТО, про що свідчить той факт, що і Фінляндія, і Швеція подали заявки та отримали запрошення стати повноправними членами”, – йдеться у заяві Столтенберґа.

За його словами, коли Фінляндія приєднається до Альянсу, кордон НАТО з Росією збільшиться більш ніж удвічі на 1300 кілометрів.

Фінляндія готова вступити в НАТО без Швеції, якщо Туреччина не ратифікує заявку Стокгольма. В МЗС Туреччини тим часом заявили, що Швеція недостатньо бореться із тероризмом для того, щоб вступити у НАТО. США, своєю чергою, закликали Туреччину швидко ратифікувати протоколи про вступ Швеції.

Торік у липні члени НАТО підписали протоколи про приєднання Фінляндії і Швеції до Альянсу. Урочиста церемонія підписання відбулася у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі. Генсек Альянсу Єнс Столтенберґ назвав подію історичним моментом для Фінляндії, Швеції й НАТО.

17 травня Фінляндія і Швеція подали заявки на вступ до Північноатлантичного альянсу. 30 червня Північноатлантичний альянс запросив Фінляндію та Швецію стати членами НАТО.