Як правильно сіяти огірки: поради городникам

Майже усі дачники та городники вирощують огірки. Але навіть, маючи багаторічний досвід, далеко не всі знають секрети сівби огірків, щоб урожай був гарним.

Методів та правил вирощування огірків може бути безліч, але є кілька основних, пише Gazeta.ua.

Не варто забувати при сівбі огірків, що борозни слід робити глибиною до чотирьох сантиметрів. Відстань між ними має бути не менше 70 см. А вносити насіння в борозни слід не густіше, ніж через 7-10 см.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб урожай був гарним: як правильно доглядати за теплицею навесні

Перед цим борозни потрібно зволожити, а після внесення насіння полити. На одну рослину витрачають до 1,5 л води. Вздовж грядок потрібно влаштувати спеціальні опори, щоб огірки потім могли плестися.

Грядку під огірки підбирають так, щоб вона добре прогрівалася сонячними променями. Не бажано висаджувати огірки на вітряних ділянках. У ґрунті має бути достатньо нейтральної кислотності. Ділянка повинна бути прийнятно пухкою і з легким ґрунтом.

Щоб урожай був кращим, при сівбі огірків у ґрунт додають мікроелементи і калій. Для цього достатньо буде всипати деревного попелу з розрахунку ‒ до двох ложок на лунку. Можна додати до ґрунту до 15 грамів нітроамофоски й додати в лунку.

Варто пам’ятати, що огірки добре переносять сусідство з плодовими деревами. А щодо термінів сівби, то варто переконатися, що вже не передбачається заморозків. Традиційно цей час припадає на травень.

Весняні роботи на городі можна розпочинати, як тільки розмерзнеться земля і не буде загрози сильних морозів.

Щойно просохне верхній шар ґрунту, насамперед слід навести лад на ділянці ‒згребти залишки листя, бур’янів тощо. Gazeta.ua також нагадує про інші першочергові роботи на городі на початку весни.