РФ націлила на Україну десятки “Калібрів”

18 березня в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 14 ворожих кораблів.

Зокрема Росія вивела в море чотири носії крилатих ракет “Калібр”, загальний залп яких становить до 20 ракет, повідомили у суботу в Військово-морських Силах Збройних сил України.

“Водночас в Азовському морі чатує лише один ворожий корабель РФ”, ідеться в повідомленні.

У Середземному морі перебувають до семи російських кораблів, зокрема три ракетоносії із загальним залпом до 20 “Калібрів”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог може вдарити з моря: попередили про ракетну небезпеку

“Калібр” ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. “Калібр” летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 кілометрів. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

Попри те, що зима закінчилася, Росія може і надалі обстрілювати українську інфраструктуру. При цьому у ворога можуть бути нові цілі, зокрема, урядові будівлі та інфраструктурні об’єкти.

Україна вночі зазнала чергової атаки іранськими БПЛА. Через це повітряна тривога в багатьох регіонах тривала понад 4 год.

У ніч проти 18 березня російські окупанти вдарили ракетами С-300 по житловому комплексу в Запоріжжі. Пошкоджено житлові багатоповерхівки та зруйновано заклад харчування.