Італійці збудують найдовший у світі підвісний міст

В Італії збудують найдовший у світі підвісний міст. Він з’єднає материкову частину Італії з Сицилією через Мессінську протоку.

Уряд прем’єр-міністерки країни Джорджії Мелоні уже схвалив постанову для будівництва мосту, повідомляє ANSA. Довжина конструкції становитиме 3,2 км. Будівництво розпочнуть у 2024 році.

“Це історичний день для всієї Італії. Після 50 років суперечок міст нарешті з’єднає Сицилію з рештою країни та Європою”, заявив міністр інфраструктури та транспорту Маттео Сальвіні.

Проєкт щодо будівництва мосту через Мессінську протоку розглядався кількома минулими італійськими урядами, але так і не був схвалений через низку причин, зокрема високу вартість.

За словами Салвіні, міст допоможе скоротити обсяги викидів вуглекислого газу, зробить подорожі через протоку швидшими та дешевшими, а також допоможе залучити в італійський регіон туристів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Індії обрушився пішохідний міст із сотнями людей: відео

Проєкт зазнав критики з боку екологів і деяких аналітиків через занепокоєння щодо його безпеки через сейсмічний характер пропонованих будівельних майданчиків з обох кінців та побоювання потенційної участі мафії.

Європейський Союз заявив, що готовий профінансувати першу фазу техніко-економічного обґрунтування проєкту.

Мессінська протока протока у Середземному морі, між островом Сицилія і Апеннінським півостровом. Її ширина становить 3,3 км, а глибина 90 м.

У липні 2021 року в столиці Нідерландів Амстердамі відкрили перший у світі надрукований на 3D-принтері міст.

Шеститонний міст встановили над каналом Аудезейтс Ахтербургвал, він перебуватиме під пильним наглядом розробників та науковців. Це перший у світі 3D-друкований міст, повністю виготовлений з нержавіючої сталі.