Шкарлет пише заяву, митрополит Павло їде з лаври – меми тижня

Gazeta.ua зібрала найцікавіші меми тижня.

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна. Відтепер Путін має офіційний статус підозрюваного, сказав генеральний прокурора України Андрій Костін.

За 387 днів Сили оборони України знищили 163 320 російських окупантів, 6823 броньованих машин ворога, 3506 танків, 290 гелікоптерів і 305 літаків.

Українські воїни збили російський літак Су-25.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб розвіяв міф про “непереможні” російські танки і показав металобрухт

Представник Російської православної церкви в Україні, митрополит Павло Лебідь, який перебуває під санкціями, заявив, що “не має наміру виселятися” з Києво-Печерської лаври.

Минулого тижня Міністерство культури та інформаційної політики повідомило, що Національний заповідник “Києво-Печерська лавра” направив листа представникам російської церкви про розірвання договору оренди. За інформацією Мінькульту, ті мають звільнити будівлі і споруди до 29 березня.

Влада діятиме згідно з ухваленими нормативно-правовими актами, сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, відставки якого раніше вимагали студенти, звільниться, повідомили ЗМІ.

У соцмережах розкритикували вручення премії “Оскар” в категорії “документальний фільм” про російського політика Олексія Навального. Користувачі мереж нагадали фразу Навального, коли той у 2014 році після окупації Росією Криму заявив: “Крим це що, бутерброд із ковбасою, щоб його туди-сюди повертати?”.

Цього тижня відбулася десята зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”. Україні передадуть понад 150 танків Leopard, сказав голова Пентагону Ллойд Остін.

Норвегія разом з США передадуть зенітні ракетні комплекси NASAMS.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив про передачу Україні літаків МіГ-29. Також про допомогу МіГами повідомив прем’єр-міністр Словаччини Едуард Геґера.