Ймовірність російських ракетних ударів висока: Генштаб попередив українців

Минулої доби російські загарбники завдав по Україні 34 авіаційних удари. Із них 11 ‒ із застосуванням іранських дронів.

Українські сили ППО збили 10 із цих БпЛА. Один влучив в об’єкт промислової інфраструктури. На щастя, жертв серед цивільного населення немає. Про це вранці 18 березня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Також противник також завдав одного ракетного удару та здійснив 57 обстрілів з РСЗВ.

“Росіяни, зокрема, вдарили по населеному пункту Велетенське Херсонської області. Уламками пошкоджено сім приватних будинків та будівлю місцевого дитячого садочка. Тут також, на щастя, обійшлось без жертв. Ймовірність завдання ракетних ударів по всій території України залишається досить високою”, ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ наступає на п’яти напрямках: найголовніше зі зведення Генштабу

На Сіверському та Слобожанському напрямках минулої доби загарбники з мінометів та артилерії обстріляли 14 населених пунктів Сумської та Харківської області.

Намагалися росіяни прорвати оборону українських військ на Куп’янському та Лиманському напрямках. Там противник обстріляв райони 13 населених пунктів вздовж лінії фронту.

Не припиняли загарбники минулої доби штурмувати Бахмут Донецької області. Українські захисники відбили атаки окупантів в районах Кліщіївки та Іванівського. Поблизу лінії зіткнення ворог обстріляв райони 11 населених пунктів.

Росіяни також безуспішно намагалися наступати на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Ворог атакував у напрямках Кам’янки, Невельського, Авдіївки, Мар’їнки, Сєверного та Первомайського Донецької області. Під ворожими обстрілами булли райони 21 населеного пункту.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжував оборонятися. Водночас здійснював інтенсивні обстріли мирних міст і сіл. Загалом під ворожим вогнем було близько 40 населених пунктів Запорізької, Донецької, Дніпропетровської та Херсонської областей.

У ніч проти 18 березня російські окупанти вдарили ракетами С-300 по житловому комплексу в Запоріжжі. Пошкоджено житлові багатоповерхівки, повідомив у суботу секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв. Зруйновано заклад харчування.

Українські сили ППО в ніч з 17 на 18 березня знищили 11 із 16 іранських дронів. Ворог запустив дрони з двох напрямків зі східного узбережжя Азовського моря та з Брянської області РФ, повідомляють Повітряні Сили Збройних Сил України.