Залужний обговорив із Ллойдом поточний хід війни: деталі

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний провів онлайн-зустріч з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном, головою Пентагону Ллойдом Остіном та керівником Об’єднаного комітету начальників штабів Марком Міллі.

Обговорили поточну ситуацію на фронті та необхідне озброєння. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал Сирський про Бахмут: ворог намагається прорвати оборону і вкотре відкочується

Крім Залужного, у зустрічі взяли участь командувач Сухопутних військ ЗСУ, командувач оперативно-стратегічного угрупування “Хортиця” Олександр Сирський, командувач оперативно-стратегічного угрупування “Таврія” Олександр Тарнавський, командувач Повітряних сил Роман Машовець.

“Представники України детально поінформували союзників про поточну ситуацію на фронті, бойові дії на найскладніших напрямках, а також про нагальні потреби української армії”, – йдеться у повідомленні.

Сторони також обговорили подальше надання необхідної допомоги Україні, зокрема щодо техніки, озброєння та боєприпасів.

“Наприкінці до розмови приєднався президент України Володимир Зеленський. Він поділився з присутніми думками щодо звільнення українських земель від російських окупантів”, – передали в ОП.

Зі сторони політичного керівництва також свої думки висловили глава Офісу президента Андрій Єрмак, голова Міноборони України Олексій Резніков та його перший заступник Олександр Павлюк.

17 березня Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, під час якої обговорили перебіг бойових дій у найскладніших точках фронту.

16 березня російські окупанти здійснили понад 70 атак на п’яти напрямках. Ворог штурмував Бахмут. Українські воїни відбили атаки росіян.