Cпікер МКС пояснив, чи може суд розглядати справу Путіна без його арешту

Міжнародний кримінальний суд (МКС) не проводитиме засідання у справі російського диктатора Володимира Путіна, доки його не заарештують.

Суд не може проводити слухання за відсутності людини. Про це в ефірі телемарафону сказав спікер МКС Ель Абдалла, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував ордер на арешт Путіна

“Ми не можемо проводити слухання за відсутності людини (Путіна Gazeta.ua). Тому, доки вона не буде заарештована, ми не можемо проводити заочні засідання суду. Ми намагатимемося вирішувати цю справу за рахунок співпраці з іншими країнами, які визнають наші рішення”, зазначив він.

При цьому спікер додав, що ордер дає можливість Україні вимагати провести арешт Путіна, якщо він перебуватиме на території країн-підписантів Римського статуту.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Відтепер Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, заявив генеральний прокурор України Андрій Костін.

Торік Львова-Бєлова “всиновила” хлопчика, якого російські окупанти викрали з Маріуполя Донецької області.