У ГУР зробили заяву щодо ракетних запасів Росії

Великих запасів ракетного озброєння, яке було у Росії на початку повномасштабного вторгнення в Україну, більше не існує.

Країна-агресорка почала відчувати дефіцит в боєприпасах, тому вона активно співпрацює з Іраном, також росіяни перемовини з Мьянмою, країнами Африканського континенту, Близького Сходу. Про це в ефірі інформаційної медіаплатформи “Ми Україна” повідомив речник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький, передає Gazeta.ua.

За словами Скібіцького, всі ці країни на сьогоднішній день розуміють, що можна потрапити під санкції міжнародної спільноти, та спостерігають за результатами наступальних дій росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР розповіли, яким чином окупанти готуються обороняти Крим

“Іран стосовно озброєння зайняв вичікувальну позицію. Ірану від Росії потрібне так зване новітнє озброєння, технології, які стосуються атомної енергетики, ракетних програм”, сказав представник ГУР.

Водночас Сирія, за його словами. залежить від Російської Федерації, проте на сьогоднішній день фактів підтвердження перебування сирійських найманців на тимчасово окупованих територіях України немає.

“Колись продане/віддане Сирії російське озброєння (С-300, боєприпаси) переправляється на територію РФ та на тимчасово окуповані українські території”, сказав Скібіцький.

Країна-агресорка Росія продовжить завдавати ракетних ударів по Україні, але їх масованість і частота залежатиме від здатності накопичити запаси.

Тактика застосування ракет ворогом суттєво змінилася, якщо порівнювати з першими ударами. Про це в ефірі телемарафону сказав речник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький.

Скібіцький пояснив, що виробництво, яке зараз є в РФ, не покриває всі витрати окупаційних військ.

Водночас, за його словами, незважаючи на обмеженість ресурсів, РФ продовжить завдавати ракетних ударів по Україні.