ДТЕК продовжує сперечатися з одеським житловим комплексом “Малинки” замість вирішення питання

Після виступу мешканців комплексу “Малинки”, які вже кілька років чекають на офіційне підключення свого будинку до мереж, у ДТЕК виступили із заявами, що підключення гальмується лише з вини забудовника. На це відразу відреагувала керуюча компанія житлового комплексу, пред’явивши акт тристоронньої комісії, що доводить виконання всіх технічних умов зі свого боку та сторони забудовника, повідомляє Оdesa.Online.

Тепер мешканці побоюються, що в ДТЕК просто “відріжуть” будинок і відсічуть все обладнання, щоб саме їхня версія залишилася єдино вірною. Мешканці чергують біля точки підключення, щоб не допустити самоуправства з боку ДТЕК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифи на електроенергію будуть змінювати є 10 варіантів

Нагадаємо, конфлікт спалахнув після того, як у ЖК “Малинки” вирішили зобов’язати монополіста виконати підключення безкоштовно та повернути всі сплачені за нього раніше гроші. Відповідний законний шлях підтвердив регулятор НКРЕКП.

У ДТЕК Одеські електромережі заявляють, що виконують свої зобов’язання щодо забезпечення електропостачанням житлового будинку ЖК “Малинки” згідно з чинним законодавством. Додають, що забудовник не виконав свої технічні зобов’язання щодо підключення внутрішніх мереж до мереж ОСР, що є вимогою Кодексу системи розподілу.