РФ запровадила санкції проти британських офіцерів, які навчали військових ЗСУ

МЗС Росії запровадило санкції проти 23 громадян Великої Британії.

Зокрема, до списку потрапили офіцери британських збройних сил, що навчали на території країни українських військовослужбовців. Про це йдеться у повідомленні зовнішньополітичного відомства РФ.

Також заборону на в’їзд до Росії МЗС запровадило щодо керівництва корпорації Zinc Network.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латвія запровадила санкції проти колаборанта-“регіонала” і низки росіян з Бабкіною

На думку відомства, ця організація, діючи на замовлення уряду Великої Британії, “веде роботу з дискредитації іноземних журналістів, які виступають із відмінною від загальноприйнятої на Заході точки зору щодо подій в Україні, надає підтримку ЗМІ, визнаним “іноагентами” на території Росії, фабрикує антиросійські матеріали для поширення у медіапросторі”.

Також МЗС РФ ввело санкції щодо низки суддів та посадових осіб пенітенціарної системи Великої Британії, залучених, за версією міністерства, до “пригнічення незалежних журналістів”.

З початку війни в Україні Великобританія запровадила санкції проти більш ніж тисячі фізичних осіб та ста підприємств із Росії.

Обмеження зокрема торкнулися президента Росії Володимира Путіна та глави МЗС РФ Сергія Лаврова. У Росію заборонено постачати авіапаливо, предмети розкоші, товари та технології, пов’язані з нафтою та її переробкою, та фунти стерлінгів.

13 березня Рада Європейського Союзу продовжила на шість місяців обмежувальні заходи, спрямовані на відповідальних за підрив або загрозу територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.

Санкції будуть діяти ще до 15 вересня 2023 року. Йдеться про обмежувальні заходи щодо 1473 фізичних і 205 юридичних осіб.

Санкції передбачають обмеження на поїздки для фізичних осіб, заморожування активів. Також ‒ заборону на надання коштів або інших економічних ресурсів фізичним та юридичним особам, що перебувають у чорному списку ЄС.