Двох ворожих агітаторів засудили до реальних термінів

Двох ворожих агітаторів засудили до ув’язнення на три та шість років.

Один з них адміністрував Telegram-канал “Херсонська республіка”. Він виявився мешканцем Івано-Франківщини, передає Служба безпеки України.

“Зловмисники публічно виправдовували воєнні злочини російських окупантів та поширювали заклики до захоплення державної влади в Україні”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишні вчителі, медики та працівники прокуратури закликали до захоплення влади в Україні

На Telegram-каналі намагалися дискредитувати військовослужбовців Сил оборони та закликали підтримати псевдореферендум. Поширювали заяви гауляйтера Володимира Сальда та його заступника Кирила Стремоусова.

Засудили також мешканця Тернопільщини. Він публічно поширював заклики до вбивства державних діячів і насильницького повалення конституційного ладу України. Хотів вчинити “кровавий переворот в Україні” та вбити “всіх чиновників, суддів та їх сім’ї”.

Служба безпеки України у Києві повідомила про підозру столичному блогеру. Чоловік знімав для росЗМІ провокативні стрими з дискредитацією Збройних сил України. “

Сюжети” викладав на власній інтернет-платформі та в соцмережах. Кремлівські пропагандисти використовували цей контент для підготування замовних ефірів і фейкових “новин”. А провокативне відео спецслужби РФ взяли для “розгону” дезінформації про громадянську позицію і патріотичні настрої жителів Київщини.