“Союзники чекають наступу”, – експерт озвучив головні висновки “Рамштайну”

Новий “Рамштайн” показав, що Захід готується до весняного наступу України. Союзники особливу увагу приділяють броньованій техніці та боєприпасам.

Також взялися за допомогу з ремонтом, розповів в коментарі Gazeta.ua військовий експерт Павло Лакійчук.

“Сенсацій в черговий раз не буде. Наші союзники прагматики. Вони чекають весняного наступу і готуються до нього. Тому дають боєприпаси, бойові броньовані машини і танки. По останнім провели роботу над помилками підігнали терміни усіх країн, щоб дати нам їх якнайшвидше. Мова йде про дев’ять танкових бригад. Це потужна сила. Але вся техніка і зброя має приходити разом, бо коли це розтягнути на рік це зовсім інша ситуація”, сказав Лакійчук.

Особливе питання це ремонт, наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У якому стані зараз ЗСУ та чи відповідає дійсності стаття The Washington Post про песимізм в армії

“Техніка надходить протягом року. Активно експлуатується. І питання ремонту та відновлення часом більш актуальне, ніж надходження нової. Ремонтувати ті гармати, що у нас є, простіше та ефективніше. А до них в той же час можуть додаватися нові. Ще одне ключове питання виробництво боєприпасів. Бо всі розуміють, що треба, але часом не готові працювати у повних об’ємах, бо держзамовлення за кордоном такого немає”, пояснив Лакійчук.

Паралельний трек протиракетна та протиповітряна оборона, додав спеціаліст.

“Тому що війну можна розділити на два процеси на землі та терористичні атаки з повітря. Тому тут добра новина про Nasams і про поповнення боєкомплекту. Про Patriot поки нічого не чутно, тільки чутки. По літакам питання також не піднімалося. Але дискусія йде. І саме це може стати поштовхом”, уточнив Лакійчук.

Десяте засідання у форматі “Рамштайн” відбулося в режимі онлайн. Міністр оборони США заявив про єдність коаліції.

Дев’ять країн планують передати Україні понад 150 танків Leopard, повідомив голова Пентигону.

У середу Данія оголосила новий пакет військової допомоги Україні.