Колаборанти збунтувалися проти окупантів й вийшли на мітинг – мер Мелітополя

У захопленому Мелітополі Запорізької області місцеві зрадники збунтувалися проти окупаційної “влади” через невиплати зарплат.

Колаборанти навіть анонсували акцію протесту. Про це розповів міський голова Іван Федоров в телемарафоні “Єдині новини” 17 березня, передає Gazeta.ua.

“Наші люди звикли відкрито показувати свою позицію. Цього разу навіть колаборанти зрозуміли, що гауляйтер (Євген. Gazeta.ua) Балицький викрадає їхні гроші. Тож спротив наростає, а під гауляйтерами захитались стільці”, написав Федоров в Telegram.

Він пояснив, що від грудня 2022 року колаборанти-бюджетники (вчителі, працівники “адміністрації” тощо) не отримують жодних виплат.

“Ті, хто (на початку окупації. Gazeta.ua ) пішов на співпрацю з ворогом, дуже раділи високим зарплатам, які РФія починала начебто платити. Але це протрималося недовго, буквально декілька місяців. Після цього перестали зовсім платити”, сказав Федоров.

Зарплати не платять не лише колаборантам, а й комунальникам, які підтримують життєзабезпечення в місті, каже він.

Мітинг був запланований на 16 березня. Його невдоволені зрадники анонсували декілька днів. Втім, провести так і не змогли.

“Вчора центральна площа міста була оточена як військовими, так і переодягненими співробітниками ФСБ. Тож колаборантів не пустили на площу. А звичайні робітники, комунальники і не збиралася йти, тому що бояться за своє життя і наразі проживають на заощадження”, зазначив мер Мелітополя.

За його словами, окупанти пригрозили потенційним мітингувальникам покаранням за “законами воєнного часу”.

“Коли починався анонсуватися цей мітинг, гауляйтери одразу сказали, що розбиратимуться з тими, хто вийде на мітинг за законами військового часу. Тож їх будуть забирати в полон і вбивати”, сказав мер міста.

Серед колаборантів на тимчасово захоплених територіях Запорізької області стрімко наростає паніка.

Раніше Іван Федоров розповідав, що серед колаборантів у Запорізькій області зростає паніка, і вони готуються втікати.

За його словами, зрадники нарешті зрозуміли, що варіанти закінчення їхньої “кар’єри” невтішні. Він нагадав, що напередодні у центрі Мелітополя вибухнуло авто, внаслідок чого загинув колаборант Іван Ткач.