“Спакували” зрадницю, яка розвідувала локації українського оборонпрому

Служба безпеки України викрила на Кіровоградщині ще одну ворожу поплічницю, яка розвідувала локації підприємств українського оборонпрому.

Зловмисниці загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомила 17 березня пресслужба СБУ.

“Фігуранткою є мешканка Олександрійського району, яку представники російської спецслужби дистанційно залучили до співпраці проти України. За вказівкою агресора вона збирала актуальну інформацію про місця розташування об’єктів військової та критичної інфраструктури на території регіону. Насамперед ворога цікавила інформація щодо підприємств, які виконують державні оборонні замовлення для потреб Збройних сил України”, ідеться в повідомленні.

Отримані відомості російська агентка мала передати месенджером через “зв’язкових”, які входять до складу окупаційних угруповань на східному фронті. Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для підготовки серії ракетних ударів по українських об’єктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пара зрадниць “зливала” ворогу позиції ЗСУ під Бахмутом

Співробітники СБУ спрацювали на випередження і своєчасно затримали зрадницю під час здійснення нею фотофіксації одного з місцевих підприємств. У затриманої вилучили мобільний телефон, який вона використовувала для фотографування об’єктів з прив’язкою до місцевості, а також для спілкування з агресором.

Фігурантці повідомили про підозру в державній зраді. Вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Служба безпеки України затримала пособника російських окупантів, який після звільнення Херсона намагався втекти до невизнаного Придністров’я. Тепер йому загрожує 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Зрадником виявився неодноразово засуджений за тяжкі злочини мешканець Білозерського району Херсонської області. Після захоплення частини південного регіону рецидивіст добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами. Зловмисник “здавав” каральним загонам рашистів місця перебування учасників руху опору та їхніх сімей. Насамперед ворога цікавили адреси помешкань колишніх українських бійців, які брали участь в антитерористичній операції на сході України.