ЗСУ вперше знищили новітню версію російського танка Т-62 – Oryx

Українські військові вперше знищили російський танк Т-62 зразка 2022 року.

Де саме розгромили ворожу техніку поки невідомо. Про утилізацію танку повідомив нідерландський OSINT-проєкт Oryx.

Танки Т-62 поставили на озброєння російської армії приблизно 60 років тому. Торік росіяни вперше заговорили про плани модернізувати цю модель бронетехніки.

Заявлялося про плани осучаснити 800 одиниць Т-62 протягом трьох років.

Модернізований Т-62, як повідомляли експерти, вже помічали на фронті. Відомо, що його “особливістю” став тепловізійний приціл, в який було вбудовано далекомір.

Модернізований варіант танка Т-62 з комплексом керованого озброєння “Шексна” отримав позначення Т-62М, пише “Мілітарний”.

Модернізований Т-62М має посилений захист дна, лобової частини корпусу та башти, додаткові захисні екрани спереду башти, нову систему управління вогнем.

На початку березня 2023 року британська розвідка повідомляла, що росіяни почали активно розгортати на полі бою танки Т-62.

У Росії Т-62 донедавна перебували на зберіганні, але під час бойових дій на території України окупанти втратили техніку, тому згадала про застарілі танки.

Т-62 надійшли для комплектування резервних батальйонно-тактичних груп, які формувалися для відправки на війну в Україні. Перші повідомлення про відправку в Україну танків Т-62М та Т-62МВ з’явилися у травні цього року.

Ще влітку українським військовим вдалося знищити декілька одиниць танків Т-62 росіян