Кремль розкрив дату візиту Сі Цзіньпіна у Росію

Лідер Китаю Сі Цзіньпін відвідає Росію 20-22 березня.

Він проведе переговори із президентом країни Володимиром Путіним, повідомила пресслужба Кремля 17 березня.

“Під час переговорів обговорюватимуть актуальні питання подальшого розвитку відносин всеосяжного партнерства та стратегічної взаємодії між Росією та Китаєм”, йдеться в анонсі.

У Кремлі заявили, що Цзіньпін у Москві підпише з Путіним “низку важливих двосторонніх документів”. Також відбудеться “обмін думками у контексті поглиблення російсько-китайської співпраці на міжнародній арені”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай допомагає РФ гвинтівками, бронежилетами і деталями до БПЛА

Після зустрічі з Путіним Цзіньпін може поговорити по відеозв’язку з президентом Володимиром Зеленським, писало видання The Wall Street Journal.

Це буде перша від моменту великого вторгнення Росії розмова лідерів України та КНР.

“Пряма розмова із Зеленським, якщо вона відбудеться, ознаменує собою важливий крок у зусиллях Пекіна зіграти роль миротворця в Україні, що досі скептично сприймалося в Європі”, прокоментували цю розмову у виданні.

Тим часом тривають переговори про можливу розмову між Зеленським і Сі Цзіньпіном напередодні заявили в Офісі президента.

Раніше The Wall Street Journal повідомляло, що Сі Цзіньпін планує візит до Москви. Поїздка нібито була запланована на квітень чи на початок травня 2023 року.

При цьому Reuters повідомляло, що лідер Китаю наступного тижня зустрінеться з Путіним у Москві.