Коли розпочнеться український контрнаступ: у Раді пояснили

Очікування українців щодо контрнаступу мають бути зваженими. Адже Росія ще має ресурси для ведення війни.

А українські військові мають виконувати свою роботу і зважувати свої сили задля досягнення воєнної цілі. Про це в ефірі національного телемарафону заявив секретар Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Верховної Ради Роман Костенко, передає Gazeta.ua.

За його словами, терміни початку контрнаступу залежать від військового аналізу, а не бажання українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ РФ на Бахмут і бої за Вугледар: свіжі карти війни від ISW

“Наші люди хочуть, щоб ми скоріше звільнили наші території. Усі пам’ятають ту ейфорію, коли ми звільняли Харківську область, Херсонську, і розраховують, що маємо робити те ж саме”, ‒ сказав Костенко.

Контрнаступ, за його словами, розпочнеться тоді, коли українське командування зрозуміє, що він буде ефективним.

“Йти в контрнаступ заради контрнаступу це не правильна ідея. Ми маємо перемагати, в першу чергу, своєю майстерністю. А не так, як росіяни ‒ засипаючи трупами нашу землю”, ‒ наголосив Костенко.

Сполучені Штати Америки зосереджені на підготовці України до весняного контрнаступу, який може початись уже в травні. Американські військові швидкими темпами перекидають техніку на поле бою і тренують українські війська.

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний збирається створити три нові армійські корпуси для наступу. Кожен із них складатиметься з шести бригад. Загальна чисельність становитиме понад 60 тис. солдатів.