Депортованих на Херсонщині українців окупанти селять “до себе” – Гуменюк

Російські окупанти на Херсонщині під час втечі від української армії депортують місцеве населення.

Загарбники тягнуть за собою цивільних, щоб використовувати його як “живий щит”. Вони заселяють українців у бази відпочинку та санаторії, де самі ж базуються. Про це розповіла керівниця Об’єднаного пресцентру Сил борони півдня Наталія Гуменюк в ефірі “24 каналу”.

“На верхніх поверхах вони розташовують цивільних, а на нижніх базують свої пункти управління, розташовуючи по території військову техніку”, сказала вона

За останню добу росіяни вкотре обстріляли правий берег Херсонської області та вдалися обстрілів з території Кінбурнської коси. Внаслідок цього є руйнування понад 10 будинків та поранено одну цивільну людину.

“Це свідчить про те, що обстріли … не пов’язані з атаками на військові об’єкти, а просто є актом тероризму, тому що обстрілюється сам Херсон та прилеглі населені пункти”, додала Гуменюк.

Збройні сили України продовжують бойову роботу та намагаються відбити територію на півдні, яка використовується ворогом для розташування артилерійських установок та реактивних систем залпового вогню.

За словами Гуменюк, робити це непросто. Бо окупанти ховаються за місцевим населенням лівого берега та продовжують їх тероризувати обстрілам. Потім в пропагандистських заявляють, що це вчинили Збройні сили України.

Доповнюється…