Битва за Харківщину: російські окупанти знову пішли у наступ

Протягом минулої доби ворог продовжував обстрілювати населені пункти Куп’янського, Чугуївського та Харківського районів Харківської області.

На лінії зіткнення тривають активні бойові дії, заявив уранці 17 березня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

“Окупанти здійснили чергову спробу вести наступ в районі Гряниківки, але зазнали невдачі та відступили з втратами. Наші захисники надійно тримають свої позиції та нищать ворога”, написав він.

Під вогнем окупантів опинилися Вовчанськ, Куп’янськ, Стрілеча, Огірцеве, Шевченкове, Гряниківка та інші. Пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди. Минулося без постраждалих серед цивільного населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ атакувала з безпілотників лікарню в Херсоні: фото наслідків

Протягом минулої доби з районів, що перебувають під постійними обстрілами, евакуювали 24 людини.

“Вивезені жителі отримали гуманітарну допомогу. Ті, хто цього потребував, забезпечені житлом”, додав Синєгубов.

Триває гуманітарне розмінування області. Піротехнічні підрозділи за добу знешкодили 56 вибухонебезпечних предметів.

Ситуація на сході Харківщини та заході Луганщини залишається напруженною. 16 березня російські війська здійснили обмежені наземні атаки на північний схід від Куп’янська та вздовж лінії Сватове ‒ Кремінна. Вели невдалі наступальні операції поблизу Гряниківки в 17 км на північний схід від Куп’янська, Кремінної, Кузьминого, Білогорівки, Верхньокам’янського та Спірного, що в 25 км на південний схід від Кремінної.