Бої за Бахмут та Вугледар: аналітики кажуть про обмежені можливості окупантів

Російські війська у Бахмуті просуваються вперед, але дуже важко й на незначні відстані.

Ймовірно, наступ ПВК “Вагнера” там наближається до кульмінації. Про це йдеться у новому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, російські сили у Бахмуті мають лише незначні тактичні успіхи. Інститут наводить слова представника ЗСУ Сергія Череватого, який сказав, що напередодні війська РФ зробили 42 спроби атак у районі Бахмута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про бої в районі Бахмута

“Відносно невисокий темп російських атак в Бахмуті і біля нього 16 березня, разом з відносно невеликим числом заяв Росії про просування або захоплення території в цьому районі, підтверджує, що наступ ПВК “Вагнера” на Бахмут, ймовірно, наближається до кульмінації”, ‒ зазначають в ISW.

За даними аналітиків, Росія також продовжує обмежені наступи біля Вугледара. Однак, новий великий наступ у цій ділянці в найближчому майбутньому малоймовірний.

“ISW раніше говорив про вкрай жалюгідний стан сил російських військ, які діють біля Вугледара, і дуже малоймовірно, що значно постраждала морська піхота і частини Східного військового округу, які зараз знаходяться на заході Донецької області, зможуть у найближчому майбутньому відновити тут наступальні операції”, ‒ наголошують аналітики.

На ранок 17 березня основні зусилля противник зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Минулої доби, 16 березня, ворог здійснив там понад 70 атак, повідомив Генштаб Збройних сил України.

Українські військові показали околиці Бахмута, де точаться важкі бої. Відео опублікувала третя окрема штурмова бригада у Facebook.