У ЗСУ назвали п’ять напрямків, які штурмують окупанти

На ранок 17 березня основні зусилля противник зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках.

Минулої доби, 16 березня, ворог здійснив там понад 70 атак, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні.

“Російська федерація не відмовляється від своїх намірів щодо окупації України, продовжує вести наступальні дії, не рахуючись із втратами”, йдеться у зведенні.

За минулу добу противник завдав п’ять ракетних та 18 авіаційних ударів. Також здійснив 73 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

“Внаслідок чергового обстрілу Костянтинівки на Донеччині поранено 6 цивільних громадян, пошкоджені понад 20 будинків, школа та інші об’єкти цивільної інфраструктури. Високою залишається вірогідність російських ракетних ударів по всій території України”, наголосили в Генштабі.

Детальніше про ситуацію на фронті, за даними Генштабу

Куп’янський та Лиманський напрямки

Противник намагається прорвати оборону українських військ. Вів безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Гряниківка, Кремінна, Кузьмине, Верхньокам’янське та Спірне.

Окупанти обстріляли з артилерії райони населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Крохмальне Харківської області. Новоселівське, Невське і Білогорівка Луганської та Спірне і Роздолівка на Донеччині.

Бахмутський напрямок

Ворог не полишає спроб штурмувати місто Бахмут. Відбито численні атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське та Григорівка.

Ворожих обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів поблизу лінії зіткнення. Серед них – Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Григорівка, Новомаркове, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Предтечине та Олександро-Шультине Донецької області.

Авдіївський, Мар’їнський та Шахтарський напрямки

Противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Первомайське, Невельське і Мар’їнка.

“На зазначеній ділянці фронту протягом минулої доби найбільше атак ворог здійснив в районі Мар’їнки 12. Усі – відбито. Ворожих обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів”, додали в Генштабі.

Зокрема, під ворожим вогнем були Парасковіївка, Новобахмутівка, Авдіївка, Орлівка, Тоненьке, Сєверне, Первомайське, Нетайлове, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка та Вугледар Донецької області.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки

Оперативна обстановка “без суттєвих змін”. Формування наступальних угруповань ворога не виявили. На полігонах Білорусі триває підготовка підрозділів російських військ.

Протягом доби ворог обстріляв райони населених пунктів Берилівка, Хрінівка, Єліне і Тимоновичі Чернігівської області; Старикове, Атинське, Волфине, Степне, Кіндратівка, Покровка та Грабовське на Сумщині.

Також під вогнем росіян опинилися понад 20 районів населених пунктів на Харківщині. Серед них Стрілеча, Красне, Мороховець, Огірцеве, Мала Вовча, Мілове, Обухівка, Новомлинськ, Кутьківка та Шевченкове.

Доповнюється…