Що відбувається на півдні: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Російські загарбники на Запорізькому та Херсонському напрямках змушені вести обороні дії.

Водночас росіяни не припиняють обстрілів українських населених пунктів. Про це вранці 17 березня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Так, минулої доби під вогнем противника були, зокрема, Червоне, Чарівне, Новоданилівка, Преображенка, Степове та Новосілка Запорізької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти при відступі мінують ноутбуки та інші гаджети ЦНС

Окупанти також обстріляли Михайлівку, Новоолександрівку, Качкарівку, Милове, Одрадокам’янку, Миколаївку Херсонської області та місто Херсон.

Тим часом на тимчасово захоплених територіях продовжується примусова паспортизація місцевого населення.

“Зокрема, в Мелітополі російська окупаційна так звана “влада” разом з представниками російської податкової служби заборонила здійснювати будь-які виплати та розрахунки громадянам, які не мають реєстраційного номера облікової картки платника податків РФ. Його, в свою чергу, можна отримати винятково за наявності паспорта громадянина РФ”, ‒ йдеться у повідомленні.

Із захопленого Бердянська російські окупанти вивезли баржу з українською пшеницею. У зайнятих районах Запорізької області триває примусова паспортизація.

Окупаційні війська Росії тим часом готуються до втечі з Лівобережжя Херсонщини. На це вказує обстріл цієї території загарбниками. Таким чином вони спонукають мирне населення виїжджати разом з ними на наступні рубежі оборони, заявила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.