“Приручив дикого лева, вилікувавши звіра від ран” – кому молитися цього дня

17 березня в церковному календарі день пам’яті преподобного Герасима Йорданського. Також це день мобілізаційного працівника та день сну.

Цього дня православна церква вшановує пам’ять Герасима Йорданського. Це християнський монах, який жив у п’ятому столітті у Лікії. Він народився у багатій родині, але залишив мирські справи і став відлюдником. Майбутній святий жив у єгипетській пустелі, але пізніше прийшов на берег річки Йордан, де заснував монастир. У юному віці він вирішив вести сподвижницьке життя, через це деякий час провів у Тивайській пустелі (Єгипет). Повернувся до своєї Батьківщини, однак 450 року перейшов до Святої Землі і поселився в Йорданії. Потім він заснував там монастир, який став дуже популярним місцем. Туди приходили чоловіки, які прагнули християнської досконалості. Всесвітньо відома історія про те, як Герасим приручив дикого лева, вилікувавши звіра від ран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ми помремо?” як правильно відповідати дітям на питання про агресію РФ

Також сьогоні день мобілізаційного працівника. Відзначати почали з 2016-го року. Наказом Міністра оборони України № 497 у Збройних Силах України встановили День мобілізаційного працівника 17 березня.

17 березня це і міжнародний день сну. Європейські країни давно оцінили важливість і користь заходів, присвячених міжнародному дню сну, який проводиться у третю п’ятницю березня, а точніше – в п’ятницю другого повного тижня березня.

Україна 11 місяців в стані повномасштабної війни. Щодня зазнає атак ворога на лікарні, школи, житлові будинки. Тому кожен українець має знати, як поводитися під час такого нападу, повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я. МОЗ поділилося алгоритмом дій, якого варто дотримуватися у випадку терористичної атаки.