День ангела – кого сьогодні вітати з іменинами

Сьогодні, 17 березня, День Ангела святкують Яків, Павло, Уляна, Данило, Георгій, Герасим.

Gazeta.ua підготувала матеріал, у якому розповідаємо про походження цих імен та характери людей, які їх носять.

Яків походить від давньоєврейського імені Яків (згадувалося в Біблії). Якщо дослівно перекладати його на сучасну українську, то виходить “той, що йде слідом”. Яків твердо і непохитно стоїть на своїх переконаннях і рідко вірить на слово йому потрібні докази. Якова не потрібно змушувати займатися своїми обов’язками. Яша швидко адаптується і розглядає проблему з різних точок зору. Крім того, у Якова добре розвинене внутрішнє чуття.

Павло ім’я грецького походження, але з латинськими коренями. З латинської мови, Павло (Paulus) перекладається як “маленький”. Існує легенда, що таку приставку додавали до імен самих молодших хлопчиків у сім’ї, так як в Італії було модно називати всіх синів однаковими іменами. Найбільш відома християнська особистість апостол Павло, є покровителем цього імені. Це наполегливий і впевнений у собі хлопець. Але може бути ледачий і нерішучий хлопчик, якому потрібна підтримка протягом усього життя. Дорослий Павло, зазвичай, гармонічний у душі та характері, він розумний і ерудований. Комунікабельний чоловік і швидко сходиться з колегами і друзями, знаходить з усіма спільну мову, але часто підбудовується під волю найсильніших.

Уляна у перекладі з латинської означає “щастя”. Значення імені Уляна обдаровує його носительку багатьма позитивними рисами. Вона добра, справедлива, спокійна, слухняна, слухається батьків, шанує їхню думку й в усьому враховує їхні поради. Головними характерними якостями Уляни можна назвати її чесність і порядність. Уляна вразлива, чуттєва, ласкава і ніжна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ми помремо?” як правильно відповідати дітям на питання про агресію РФ

Ім’я Данило походить від давньоєврейського імені Даніель, що означає “суддя мій Бог” або “Бог мій суддя”. Данило за своїм характером – оптиміст і лідер. Він схильний бачити краще в людях і ситуації, що склалася. Навіть в найбільш безнадійних випадках Данило знайде позитивні сторони. Цей чоловік завжди приймає зважені рішення. Він не любить поспіх і тиск. Для Данила дуже важливо, щоб до нього прислухалися і поважали його думку.

Георгій походить від давньогрецького слова “георгос”, що означає “хлібороб”. Уміє вислухувати свого співрозмовника, йому можна довіритися в лоскітливій ситуації. Може зберегти чужу таємницю. Здатний добре викладати свої думки в писемній формі. У будь-якій роботі дуже ретельно й серйозно ставиться до дорученої справи. У незнайомому суспільстві тримається відокремлено, а серед свого кола може й розговоритися над міру. У цілому до людей – доброзичливий.

Ім’я Герасим має грецьке походження і перекладається, як “поважний”. Герасим людина вперта, але добра. З віком впертість перетворюється в свою протилежність покладістость, а доброта стає мало не жертовною. Якщо потрібно визначити натуру імені Герасим одним словом, це альтруїзм. ІВін небагатослівний, вважає за краще слухати, а не говорити, але при цьому любить все осмислити. У Герасима ранима душа, він тонко відчуває фальш у взаєминах.

У день ангела церква радить відвідати ранкову літургію та помолитися янголу-охоронцю і святому, на честь якого вас назвали. Слід подякувати за захист і попросити допомоги у подальшому житті.