ЄС і НАТО будуть захищати критично важливу інфраструктуру

ЄС і НАТО створили робочу цільову групу щодо стійкості критично важливої ​​інфраструктури.

Високопоставлені експерти ЄС та НАТО працюватимуть рука об руку, щоб виявити ключові загрози і працювати над реагуванням, повідомила Європейська комісія.

Підвищену увагу до цієї проблеми в ЄК пояснюють, зокрема, диверсією на газопроводах “Північні потоки”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імовірно, у Москві зростає розпач: що про нас пишуть світові ЗМІ

“Виклики безпеки та стійкості Європейського союзу стають все більш складними та динамічними. Ціла низка суб’єктів постійно перевіряє нашу стійкість, прагнучи використати відкритість, взаємозалежність та взаємопов’язаність наших суспільств та економік”, зазначають у Брюсселі.

ЄС і НАТО “обмінюватимуться передовим досвідом, покращуватимуть загальну ситуаційну обізнаність, розроблятимуть ключові принципи підвищення стійкості, включаючи заходи щодо пом’якшення наслідків та дії щодо виправлення становища”.

У закордонних виданнях піднімають тему Євросоюзу та зауважують, що він завжди хотів бути більш автономним від США у питанні безпеки. Але вторгнення в Україну показало, що поки ЄС далекий від цієї цілі.

Є чотири сценарії щодо того, хто міг стояти за підривом російського газопроводу на дні Балтійського моря з Росії до Німеччини у вересні минулого року.