Стендапер Щегель вибачився перед українцями

Стендап-комік Андрій Щегель, який розповідав, що утік з України через дозвіл Міністерства культури та інформаційної політики, вибачився перед українцями.

Щегель вибачився за “скандал з його участю”. Відео опублікував у YouTube.

“Я в жодному разі не вважаю, що вибір людини саме “гинути на війні” і маю на увазі, що українці свідомо вибирають Україну і бажання за неї боротися, що в результаті, на жаль, часом призводить до загибелі кращих її дітей. Мої слова не містили ні краплі зневаги”, сказав Щегель.

Також заявив, що ще одне відео з його “емоційної і імпульсивної промови, шматком викладене в інтернет і абсолютно вирване з контексту” є його “безпорадною реакцією на нескінченні повідомлення” йому, його близьким і друзям “з погрозами розправи і вбивством впродовж декількох діб, які зводять з розуму”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваний нардеп не прийшов у суд і ліг в лікарню за кордоном

“Я приношу вибачення всім, кому скандал з моєю участю завдав страждань. Провокація є роботою коміка, але пошук ворогів і полювання на відьом вийшло за межі розумного. Я запевняю, що хотів бути з вами відвертим, бо поважаю вас і вважаю, що той хто каже неприємну правду набагато безпечніший за того, хто каже, те що люди хочуть почути. У України є справжні вороги. І це точно не я”, сказав стендапер.

Минулого тижня Щегель в інтерв’ю журналісту Роману Скрипіну розповідав, що отримавши дозвіл від Міністерства культури та інформаційної політики, виїхав за кордон. Попри те, що мав три повістки.

Після цього Мінкульт заявив, що Щегель порушив правила перетину державного кордону і повернення в Україну.

Також міністерство заявило, що подало на затвердження Кабінету міністрів новий порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку.