В Telegram виявили 160 груп, пов’язаних з ПВК “Рьодан” – поліція

На Київщині поліція зафіксувала 160 груп у Telegram, які пов’язані з субкультурою ПВК “Рьодан”.

В основному учасниками груп є підлітки віком 12−17 років, повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов в ефірі загальнонаціонального телемарафону, інформує Gazeta.ua.

“Фактично по кожному Telegram-каналу ми розуміємо, хто є активні учасники, з ними вже проведені профілактичні бесіди”, сказав Нєбитов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україною шириться небезпечний флешмоб з Росії: основні учасники підлітки

Він заявив, що всі учасники патріотично налаштовані. Молоді потрібно допомогти розібратися в тій ситуації, що її намагаються використовувати для насильства.

“Поліція розуміє, що вони можуть не розібратися і можуть страждати невинні люди. Тому прийнято рішення щодо проведення профілактичних заходів як поліцейськими, так і спеціальними службами, в тому числі районними військовими адміністраціями”, сказав він.

25−28 лютого в Києві та багатьох обласних центрах України поліція запобігла спробам сотень підлітків організувати масові бійки в центрі міст. Неповнолітні надихнулися російською субкультурою ПВК “Рьодан”, яка об’єднує частину прихильників японської манги (коміксів) Hunter x Hunter.

Правоохоронці заявили, що “флешмоб” в Україні запустила країна-агресорка Росія, яка використовує дітей задля досягнення своїх цілей.