Окупанти знущаються з українців: у Генштабі повідомили деталі

У захопленому Енергодарі Запорізької області російські загарбники розпочали пропагандистську акцію.

Разом з місцевими колаборантами проводять пропагандистські заходи із висвітленням фейкових “переваг” приходу “російської влади”, пише Генштаб у зведенні.

“У Мангушському районі тимчасово зайнятої території Донецької області окупанти продовжують чинити тиск на мирне населення, зокрема, через обмеження подачі електропостачання до помешкань. Загарбники знищили електроопору і в населеному пункті на декілька днів зникло електропостачання”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни мародерять і вимкнули теплопостачання Генштаб

На тимчасово зайнятих територіях Луганської області у місцевих фермерів псується врожай літа-осені 2022 року. Окупанти блокують усім місцевим фермерам можливість реалізовувати зерно на внутрішньому чи зовнішньому ринку.

Також окупаційна адміністрація неофіційно заборонила усім місцевим пекарням приймати зерно у місцевих.

“Українські фермери в розпачі від великих втрат зібраного урожаю”, підсумували у Генштабі.

Повідомили про підозри росіянам, які мародерствували у домівках в Київській області. Представники “елітного” підрозділу російської гвардії крали спідню білизну, одяг, побутову техніку.

На Херсонщині військові РФ за час окупації селищ викрали і вивезли з будинків все майно, забрали легкові і вантажні автомобілі, розграбували фермерські господарства і зернотоки, вивезли врожай, селітру й дизельне пальне.

У Каховському районі на Херсонщині росіяни забирали у місцевих жителів автомобілі, мотоцикли й велосипеди.