УАФ призначила в.о. тренера збірної України. Він поєднуватиме три посади, поки не звільниться Ребров

“Угода з Русланом Ротанем, який наразі виконує функції головного тренера молодіжної збірної України, буде чинною до моменту набрання чинності контракту із Сергієм Ребровим, перемовини з яким за дорученням виконкому проводить адміністрація УАФ”, – ідеться в повідомленні.

Зазначають, що виконком УАФ погодився із пропозицією Комітету національних збірних команд УАФ провести переговори з Ребровим про призначення його головним тренером національної збірної України з укладанням контракту на строк до 30 липня 2024 року і з можливістю пролонгації за взаємною згодою до 30 липня 2026 року.

Ротань розпочав тренерську кар’єру 2018 року з посади асистента В’ячеслава Шевчука в донецькому “Олімпіку”. У грудні 2018 року очолив збірну України U-21, яку вивів на Євро-2023. Фінальний турнір європейської першості відбудеться в червні. У грудні 2022 року Ротаня представили як головного тренера ФК “Олександрія”.

Ротань-футболіст провів 100 матчів у футболці національної команди, у яких забив вісім м’ячів. На клубному рівні він грав за команди “Дніпро”, “Динамо” (Київ), “Славія” (Прага), є чемпіоном України з футболу, володарем Кубка й Суперкубка України.

26 березня збірна України проведе стартовий матч відбору до Євро-2024. Суперником “синьо-жовтих” стане Англія. До кінця контракту Реброва із клубом з ОАЕ “Аль-Айном” (30 червня 2023 року) національна команда проведе ще два матчі – проти Північної Македонії (16 червня) і Мальти (19 червня).

Контекст:

Збірна України залишалася без тренера з 1 січня 2023 року, коли закінчився контракт в Олександра Петракова. Виконком УАФ призначив Петракова в.о. головного тренера збірної України з футболу 17 серпня 2021 року. Він змінив Андрія Шевченка.

За три місяці, коли збірна України вийшла у плей-оф кваліфікації відбору на ЧС-2022, виконком УАФ затвердив Петракова повноцінним головним тренером.

Збірна України під керівництвом Петракова не змогла вийти у фінальну частину чемпіонату світу, а також не змогла піднятися в елітний дивізіон Ліги націй УЄФА – лігу А.

Контракт Петракова з УАФ завершувався 30 грудня 2022 року, документ можна було продовжити до 2024 року. 12 січня 2023 року УАФ оголосила про припинення співпраці з Петраковим.