Подоляк зробив заяву про звільнення Криму

Збройні сили України можуть звільнити анексований Крим швидше, ніж Донбас.

Деокупувати півострів оперативно-тактично можна зробити достатньо швидко при виконанні певних умов. Про це в інтерв’ю DW заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

“Логіка війни така, що можливість звільнити Крим абсолютна. І якомога швидше, навіть набагато швидше, ніж Донецьк і Луганськ. Хоча мені видається, що ми маємо максимально жорстко звільнити Донецьк і Луганськ”, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму по радіо транслювали Буданова: що він сказав

На думку Подоляка, це було б символічно.

“Щоб оця істота, яка постійно виступає, говорить про “донбасский народ”, що треба звільнити цю територію. Просто звільнити. Щоб оця істота перестала ображати слово “Донбас”. Щоб у неї був такий комплекс неповноцінності”, заявив Подоляк.

Він додав, що деокупувати Крим можна достатньо швидко при виконанні певних умов.

“Знову ж таки, це як будуть заплановані наші контроперації, це обсяги зброї і можливість дістати ворога скрізь на півострові Крим ракетами ATACMS”, наголосив Подоляк.

Звільнити анексований Крим без високоточної далекобійної зброї неможливо. З нею ж ЗСУ зможуть ізолювати півострів та уникнути великих втрат серед свого особового складу.

Про це заявив генерал-лейтенант, колишній командувачо сухопутними військами США в Європі Бен Годжес. За його словами, високоточна зброя великої дальності, засоби дальнього радіусу дії, “чи-то ATACAMS, чи-то F-16, чи-то безпілотники Gray Eagle, чи-то наземні бомби малого діаметру” можуть унеможливити перебування російського флоту, авіації чи армії в Криму.