Подвоєння підтримки України ‒ до чого Сунак закликатиме західних лідерів

Необхідно робити більше для “зміцнення довгострокової безпеки України”, а західні лідери повинні “подвоїти” військову підтримку зруйнованої війною країни.

Про це прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак скаже у своєму виступі на Мюнхенській конференції з безпеки 18 лютого, повідомляє Sky News.

Прем’єр-міністр має намір заявити, що для вигнання російських військ з України необхідні “передові можливості за стандартами НАТО”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Має бути суд у Гаазі” лідер британської опозиції побував у Бучі і зустрівся із Зеленським

У триденній конференції, на якій обговорюються найбільш актуальні виклики міжнародній безпеці, беруть участь високопоставлені західні чиновники, включаючи канцлера Німеччини Олафа Шольца, президента Франції Еммануеля Макрона і віцепрезидента США Камалу Гарріс.

Сунак також говоритиме, що забезпечення тривалого миру в Україні вимагатиме зміцнення міжнародного права. Він закликатиме до нового плану захисту суверенітету країни в майбутньому.

“На карту в цій війні поставлено навіть більше, ніж безпека і суверенітет однієї нації. Йдеться про безпеку і суверенітет кожної нації”, ‒ вважає Сунак.

Україні необхідно готуватися до довготривалої війни, яку розв’язав російський диктатор Володимир Путін. Водночас союзники та партнери України залишатимуться разом упродовж усього часу. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Шольц закликав міжнародних партнерів, які мають бойові танки західного зразка, надіслати їх Україні. Про це він сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки. Додав, що сьогодні Німеччина пропонує лідерство у сфері безпеки.