Верещук назвала кількість цивільних, що залишилися у Бахмуті і закликала їх евакуюватися

В Бахмуті досі живуть шість тисяч цивільних.

Всіх жителів закликали терміново евакуюватися, заявила віце-прем’єр-міністр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в Telegram.

“Звертаюся до цивільних, які перебувають у Бахмуті: якщо ви адекватні, законослухняні та патріотичні громадяни, ви повинні негайно евакуюватися”, написала Верещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти завдали смертельного удару по Донеччині: наслідки страшні

Коли цивільні залишаються в місті, то, по-перше, наражають на небезпеку себе і своїх близьких, зокрема дітей. По-друге, створюють додаткові проблеми та ризики всім людям, які намагаються їм допомагати, зокрема, військовим, представникам Національної поліції та волонтерам.

“По-третє, ви заважаєте нормально працювати у місті нашим силам оборони та безпеки. Оскільки вони змушені постійно враховувати вашу безпеку. Тому закликаю вас негайно евакуюватися. Як це зробити і куди звертатися, ви добре знаєте”, підсумувала вона.

16 лютого війська держави-агресора обстріляли місто зі ствольної артилерії та реактивної системи залпового вогню “Град”. Загинуло п’ятеро і поранено дев’ять цивільних, повідомив Офіс Генерального прокурора.

Також пошкоджено багато житлових будинків.