У Туреччині відбулася сутичка між футболістами “Миная” і російського “Шинника”. Український клуб заявив про виграну в росіян бійку

Інцидент стався у готелі Royal Seginus, де обидві команди розселили на час зборів. За інформацією Бебеха, український клуб заїхав у готель за умови, що там не буде російських команд, але через землетрус у Туреччині виникли проблеми з цим і “Шинник” заїхав до готелю, де жили українські футболісти.

У заяві “Миная” йдеться, що причиною бійки стала “ганебна поведінка футболістів російської команди” і провокаційні вигуки на адресу українських спортсменів.

Бебех розповів, що нетверезий російський футболіст нахамив персоналу, а український спортсмен – нападник “Миная” Данило Колесник зробив йому зауваження.

“Росіянин не став вибачатися і його просто прибив футболіст “Миная”. Потім оркостанець привів одноклубників розбиратися до представників “Миная”. І ця розмова знову ж призвела до бійки. Перемога “Миная”! Бійка відбувалася під музику “Допоможе ЗСУ”. Уранці в готелі на обличчях росіян видно сліди вчорашнього бою”, – написав Бебех.

Він уточнив, що Колесник заступився за прибиральницю в готелі, коли їй хамив росіянин. Футболіст “Шинника”, за інформацією журналіста, був “у неспортивному стані й обригав туалет”.

Також Бебех опублікував відео зіткнення.

Колесник в Instagram Stories прокоментував те, що сталося. Він написав, що отримує багато запитань і повідомлень з підтримкою.

“Навіть тут ми даємо зрозуміти, якого ми роду. Відстоюємо нашу честь, як можемо. І де місце оркам – ви вже зрозуміли”, – зазначив футболіст.

Удень українська команда випустила заяву, яку назвала так: “Офіційна позиція ФК “Минай” щодо виграної бійки у росіян”.

“Учора, 13 лютого, у турецькому готелі Royal Sigunas відбулася сутичка за участю ФК “Минай” та представників країни 404 – ярославського “Шинника”. Причиною сутички стала ганебна поведінка футболістів російської команди стосовно працівниці готелю та провокаційні вигуки у бік закарпатців. Інформація російських пропагандитських ЗМІ стосовно того, що минайці змушували співати гімн представників “Шинника” та побили гравця у ліфті – традиційна маячня. Бійка дійсно відбулась, але вже на поверсі, де зупинилися росіяни, й у рівних складах. Кількість постраждалих з боку “Шинника” лише підтверджує той факт, що росіяни своїх ще як “бросают”. Уже після закінчення сутички, коли минайці були в номерах, росіяни продовжили бійку між собою. Тих, хто намагався зупинити сутичку, звинуватили у підтримці України. Втрутитись довелося місцевій поліції, щоб заспокоїти росіян”, – ідеться в повідомленні.

Сьогодні українські футболісти за розкладом вирушили на тренування, додали у клубі.

Російська команда виселилася з готелю, повідомив “Спорт-Экспресс”, посилаючись на гендиректора “Шинника” Сергія Кулакова. Кулаков стверджує, що команду не виселили, а вона “добровільно ухвалила рішення про зміну готелю”. Російське консульство заявило “Матч ТВ”, що допомога постраждалим росіянам не знадобилася. “Дипломати” кажуть, що “інцидент було спровоковано неадекватною поведінкою української сторони”, але “без претензій з обох сторін конфлікт визнали вичерпаним”.