Знищено два човни росіян та купу іншої техніки ‒ у ЗСУ розповіли про вдалі операції на півдні

На півдні українські військові вразили два човни російських загарбників.

Росіяни готували ці плавзасоби для маневрів диверсійно-розвідувальних груп у дельті Дніпра. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

Вона запевнила, що ситуація на півдні досить складна, але контролюється Силами оборони України.

“Якщо протягом минулої доби ворог понад 55 разів обстрілював мирні населені пункти, то наші ракетно-артилерійські підрозділи і авіація виконали у відповідь понад 60 вогневих завдань”, ‒ сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати армії РФ в Україні сягнули небачених цифр британська розвідка

За її словами, українські війська мають певні результати відпрацювання по ворожих цілях.

“Є влучання в пункти збереження боєприпасів у Каховці, пально-мастильних матеріалів у Олешках. Є також знищення ворожого блокпосту на Лівобережжі, влучання з ураженням і пошкодженням великокаліберної артилерії ворога ‒ це понад п’ять одиниць, дані ще уточняються. Знищено три одиниці автомобільної техніки. Також уражено два човни, які ворог готував для маневрування диверсійно-розвідувальних груп в дельті Дніпра”, ‒ зазначила Гуменюк.

Вона також наголосила, що ворог нині здебільшого займається імітацією “активної діяльності” та продовжує терористичні обстріли мирного населення.

“Розгортання сил противника, які б рушили в бік Херсонщини, не спостерігається. Водночас є певне скупчення військ на Запорізькому напрямку. Ситуація там знаходиться в зоні пильної уваги Сил оборони”, ‒ додала Гуменюк.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 12 лютого становлять понад 137 780 осіб. За минулу добу лави “200-х” поповнили ще понад 900 окупантів, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу ворог також не дорахувався техніки. “Мінус”, зокрема, літак, 13 танків, 14 бойових броньованих машин та 17 артилерійських систем.