Постпред РФ в ООН Небензя розродився новою брехнею про Україну й США

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 8 лютого.

Постійний представник Російської Федерації при Організації Об’єднаних Націй Василь Небензя поширює чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у середу пресслужба ЦПД в Telegram.

“Конфлікт в Україні завершиться, коли Захід припинить проксі-війну проти РФ. Ми всі сподіваємося на мир. Коли ті, хто просуває цей конфлікт, припинять вести проксі-війну проти нас за допомогою бідних українців, які вмирають за них, коли вони займуть позицію щодо наших занепокоєнь, які ми чітко окреслили, тоді перспектива миру наблизиться”, заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарова зганьбилася заявою про “неадекватність” Борелля

Дезінформацію поширює також член федеральних зборів Росії Олексій Пушков:

“Все помітніше змінюється ставлення у Сполучених Штатах Америки до фактичної участі у війні в Україні. Ще пів року тому стаття, де критикується політика, за якої США замінюють Україну як основного противника РФ на полі бою, не могла б з’явитися на сторінках The New York Times”.

Тим часом ексрадник Пентагону часів президентства Дональда Трампа Дуглас Макгрегор заявив, що головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний нібито поділився з ним конфіденційною інформацією про втрату 257 тис. військових із початку війни. Це фейк, попереджає РНБО.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 8 лютого становлять понад 134 100 осіб. За минулу добу лави “200-х” поповнили ще понад 910 окупантів.

21 вересня 2022 року російське міноборони востаннє озвучувало свої втрати в Україні після початку повномасштабної війни. За словами голови відомства Сергія Шойгу, вони становлять майже 6 тис. військових. Водночас Шойгу нафантазував, що Україна у війні втратила понад 100 тис. людей убитими й пораненими.

Диктатор Володимир Путін не зважає на втрати своєї армії. Про це, за даними ЗМІ, повідомив глава Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін на зустрічі з директором американського Центрального розвідувального управління Вільямом Бернсом.