Аварія в Одесі: Шмигаль розкрив подробиці

Майже половина Одеси досі залишається без електроенергії через аварію на підстанції 4 лютого.

Ситуація складна, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Працюємо 24/7, щоб якнайшвидше її розв’язати та повернути світло в домівки людей”, написав він.

У місті без електроенергії залишаються близько 280 тис. споживачів. Діють екстрені відключення.

“Фактично 90 відсотків котелень централізованого постачання вже запущені, ведеться робота з підключення до генераторів локальних котелень. Цілодобово тривають ремонти на підстанції, де напередодні сталася технологічна аварія”, розказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світло на Одещині ‒ в ОВА розповіли про ситуацію на ранок неділі

До Одеси відправили десятки потужних генераторів для живлення критичної інфраструктури. Понад 25 з них уже прибули, ще близько 50 у дорозі.

“Дав завдання вивчити можливості зі встановлення додаткових джерел генерації безпосередньо в місті Одеса”, сказав прем’єр.

В Одесу прибули міністр енергетики Герман Галущенко та керівник Укренерго Володимир Кудрицький.

На позачерговому засіданні уряду, що відбулося 4 лютого, обговорили ранкову масштабну аварію на Одещині. Там вийшла з ладу одна із високовольтних підстанцій, перед цим неодноразово пошкоджена внаслідок російських атак. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль дав низку доручень, щоб якнайшвидше забезпечити споживачів світлом.

Вранці 4 лютого сталася пожежа на електропідстанції у селі Усатове біля Одеси. Це ‒ один з ключових об’єктів енергетичної інфраструктури району. Загоряння призвело до вимкнення світла.