Радник Залужного зробив заяву про ATACMS: що сказав

Міжнародним партнерам слід збільшити обсяг вогневої допомоги для України.

Це потрібно для того, аби війна, розв’язана Росією, не перейшла у довготривалу фазу. Про це в інтерв’ю “Укрінформу” заявив радник головнокомандувача ЗСУ Ден Райс.

“Війна вже загрузла в артилерійській дуелі, це війна на виснаження. Ось чому Захід повинен негайно збільшити обсяг вогневої допомоги, переважно з DPICM та ATACMS. Поки в Україні існує російська лінія фронту, вона повинна перебувати під вогневим натиском найбільш смертоносної конвенційної зброї, яку може надати Захід. І це DPICM і ATACMS”, сказав він.

За словами Райса, Захід вже надав Україні мільйон снарядів великої вибухової дії. Ними було знищено близько 50 тис. росіян. Так, один вбитий на кожні 20 снарядів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позиція США може змінитися ‒ у Пентагоні розповіли, чому не дають Україні системи ATACMS

Він вважає, що коли проти наступаючих росіян буде використовуватися DPICM, за наявності кваліфікованих коригувальників-операторів дронів і досвідчених українських артилеристів, кожен снаряд вбиватиме декількох окупантів.

За його словами, таке пропорційне зростання летальності більш ніж виправдовує будь-які компроміси з цього приводу.

DPICM це боєголовка артилерійського снаряду або ракети “поверхня-поверхня”, що підривається на оптимальній висоті та відстані від цілі для того, щоб суббоєприпаси щільно розподілились по навколишній території.

ATACMS це американський оперативно-тактичний ракетний комплекс із балістичною ракетою. Він може вражати цілі на відстані від 165 до 300 км.

Сполученим Штатам Америки необхідно надати Україні оперативно-тактичні балістичні ракети ATACMS дальнього радіуса дії.

Їх можна буде використати для завдання ударів по цілях, зокрема у тимчасово окупованому Криму. Про це заявив голова комітету із закордонних справ Палати представників Майкл Маккол в інтерв’ю телеканалу ABC News.

Республіканець нагадав, що українці раніше успішно освоювали усі види озброєнь, які надала Америка.